Kontakt: post@hvitgjeterhund.no

 

 

 

 

 

Styrets medlemmer

 

Leder Ingvild Tvete

 

Jeg har holdt på med hunder siden tidlig barndom.. Kurerte min første problemhund som 17 åring, var landets første hjelpetrener for førerhund, har trent og ført fram en lydighetschampion, tok ringsekretærautorisasjon på rekord-tid, og vært aktiv innenfor flere hundeklubber med forskjellige verv. Som oppdretter har jeg ærespremie under kennelnavnet Oterstein, og jeg har hele tiden stilt enorme krav til mine avlsdyr, da jeg ønsker å se mine hvalpekjøpere i øynene også etter at hunden er blitt stor. Ellers har jeg et ønske om at HGK skal bli et sted der medlemmene føler seg hjemme, og hvor de kan få lov til å delta med sine egne ferdigheter.. Jeg mener også at skal vi klare å ta vare på de Hvite Gjeterhundene så må vi ta vare på medlemmene.. Det er gjennom et felles arbeide vi står sterkest for å bevare rasen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------

 

Nestleder Kristin Øritsland

 

Bor på Gausel i Stavanger gift og har to barn på 6 og 10 år. Fikk egen hund som 13 åring, en blandingstispe. Hun hadde fryktaggreson mot fremmede, men var min beste venn gjennom sorger og gleder i 14 år. Denne hunden lærte meg masse på godt og vondt. Etter hennes død fikk jeg virkelig øynene opp for hundens språk og leste det jeg kom over og gikk på språk kurs hos Siddis Hundeskole i Stavanger.

Noen år etter at hun døde bestemte vi oss for å få hund. Valget falt på rasen Hvit gjeterhund. Et valg vi er svært fornøyd med. Planene mine for henne har vært mange: Spor, rundering, lydighet og IPO. Dessverre rekker ikke tiden til alt! Vi var flinke å trene rundering en stund, men nå er det stort sett lydighet vi trener. Målet er å konkurrere en dag. Vi får se hva tid :) Vi har også stilt på noen utstillinger.

Det jeg ønsker for klubben vår er at den skal være et samlingspunkt for oss som har eller er interessert i rasen Hvit gjeterhund. Der vi sammen kan fremme en sunn, vakker og mentalt bra familie og brukshund.

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------

 

Sekretær Lili Frahm Jensen

 

Har to hvite gjeterhunder som trenes i Agility og ID-spor, Aron av White Revyr f. 2007 og Made to Measure Katla f. 2010.
Jeg ønsker at klubben skal utvikle seg til å bli et positivt samlingssted for alle som har interesse for og arbeider med Hvite gjeterhunder. For meg er det også viktig at HG-klubben arbeider aktivt med å fremme et avlsarbeid der både hundens mentalitet og fysiske helse vektlegges. Jeg ønsker også at vi etterhvert kan arrangere ulike treff med forskjellige aktiviter, utstillinger, kurs og stevner for medlemmene.

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------

Kasserer Cecilie Sperre Jørgensen

Vallgårdens Freezing Frost, f. april 2009, er min første hund og jeg lærer etter som dagene går. Vi trener spor og lydighet fast, men har også planer om å begynne med agility etterhvert. Vi har egentlig lyst å prøve all hundesport, men vi må se om tiden rekker til :-)  

 

Jeg ønsker at klubben skal fungere som et samlingssted for alle som er interessert i rasen og at avlen skal fokusere på sunne individer der helse og mentalitet står som første prioritet. Siden Hvit Gjeterhund blir mer og mer populær her i landet ønsker jeg at avlen spesielt skal rette seg mot å utvikle mentalt stabile hunder, som fungerer både i konkurransesammenhenger og i hverdagslivet, med alle de utfordringer det gir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------

 

Styremedlem Kari Krogstad

 

Mitt navn er Kari Krogstad, bor i Selbu Sør-Trøndelag, og er den heldige eier av Aipo av White Rewyr og Hõglandos Heikke, far og sønn. Er stor fan av klikkertrening og bruker det aktivt på mine hunder. Trener mest på blodspor om sommeren og apportering om vinteren. Litt utstilling innimellom slagene. Er utdannet i Dyreassistert terapi fra Antrozoologi senteret ved Landabrukshøyskolen. Hundens språk er viktig for meg i mitt samarbeid med Aipo og Heikke, og synes dette er et stort og spennende felt. Mitt ønske for klubben er å styrke rasen, få rasen enda bedre kjent i Norge, og en klubb der alle kan søke råd for å få et godt hundehold uansett om det er i aktiv bruk eller som familiehund.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Varamedlem Anne Nilsen

 

Jeg er vokst opp med hund i huset fra første dag, bl.a schæfer.
Fikk min første egne hund da jeg var 18 år. (blandingshund). Kjøpte min første schæferhund i 1997, og har drevet på aktivt nivå i lydighet. Har bl.sa ført frem hunder til kl III, samt har tittelert oss Norsk vinner i Lydighet for schæferhunder i 2005. Kjøpte min første hvite gjeterhund i 2005, og ble da bitt av hvite basiller...
Har pr idag 3 hvite boende hjemme (av totalt 6 hunder i huset).
Driver idag oppdrett på Hvit gjeterhund under navnet White Rewyr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Varamedlem Stine Marie Vikestad

 

Jeg er en jente på 27 år, som heter Stine Marie. Jeg har en korthåra Hvit Gjeterhundtispe som lyder navnet Diva av White Rewyr f. 13.05.2009. Jeg fikk min første hund som 13åring, en voksen Gordon Setterhann. Dette ble en meget stor utfordring for ei lita jente, men han hadde mange gode år hjemme hos meg og min mor.

Da jeg og min ex-samboer kjøpte oss hus, bestemte vi oss for å kjøpe hund. Og valget falt på en schæferhannhund. Vi mistet desverre gutten vår etter en tragisk hendelse. Da jeg ble alene, så ville jeg ha meg min "egen" hund, og mitt valg av rase var enkelt. Det skulle være Hvit Gjeterhund.

 

Jeg ønsker at Hvit Gjeterhundklubb i Norge skal være en klubb som skal ha gode kunnskaper om rasen, som informerer de som måtte lure på rasen, og som hjelper de som ønsker seg en så herlig hund. Hvit Gjeterhundklubb skal ha et godt avlsråd, og skal kunne hjelpe de som måtte ønske å ha et kull eller flere med gode råd. Klubben skal jobbe for avl av friske individer, både mentalt og fysisk. Være en klubb man ikke skal være redd for å spørre i, og man skal bli tatt på alvor.

 

Hvit Gjeterhundklubb © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

www.hvitgjeterhund.no