Fylkeskontaktene

Om fylkeskontaktene: Fylkeskontaktenes jobb bl.a. er å være tilgjengelig i sitt nærområde og arrangere småtreff i nærheten. Det er bedre at én person har ansvar for flere fylker enn at noen fylker ikke blir representert. Det er fordelaktig om de som har styreverv ikke også er fylkeskontakter.

Rogaland
Finnmark@hvitgjeterhund.no

Cecilie Sperre Jørgensen


Finnmark
Finnmark@hvitgjeterhund.no

Kariann A. Henriksen


Vestfold
Vestfold@hvitgjeterhund.no

Kira Renate Snevoll

5mndHundeinteressen har vært til stede hos meg siden jeg var liten, og vi har hatt noen hunder i familien, men det var først i 2009 jeg begynte å se meg om etter min egen hund.Jeg leste det jeg kunne om det å ha hund og forskjellige hunderaser, og falt for hvitgjeterhund da deres egenskaper og størrelse passet mitt hundehold. Men jeg var fast bestemt på at den måtte være korthåret.

Etter å ha sett på forskjellige kombinasjoner både hos norske og svenske oppdrettere, valgte jeg et kull jeg trodde på. Gaia av White Rewyr kom til verden i januar 2010, hun er langhåret, men passer meg perfekt.  Utseende er ikke alt, og jeg er veldig glad for at jeg ikke lot en slik trivialitet som pelstype veie tungt. Vi har gjennomført valpekurs, og trent masse på hverdagslydighet og miljøtrening. Gaia er pga min interesse en familiehund som er med på lange turer i skog og mark, og sløve dager hjemme, men vi har et mål om å prøve oss på spor, agility eller noe annet gøyalt kurs.


Møre og Romsdal
moreogromsdal@hvitgjeterhund.no

Camilla Søvik

 

camilla_og_heddaKlikk HER for å komme til facebooksiden av Hvit Gjeterhundklubb avd Møre og Romsdal

Blid jente på 30 vintrer som bor i Utvika i Skodje kommune. Gift og med to nydelige barn. Oppvokst med hund, men fikk min egen første hund som 20-åring. En schæferhund ved navn Marco. Noen hunder etter dette har det blitt, desverre mistet noen pga sykdom. I januar 2011 hentet vi vår første hvite gjeterhund fra kennel White Rewyr i Trondheim. Nydelige Hedda. Vi deltar litt på utstilling , men hun blir mest brukt i blodspor og agility. Det nyeste prosjektet vårt er rallylydighet og det gleder vi oss masse til. Hedda deler hjem med 3 katter og hennes beste venn labradoren Caizer, som også går blodspor og lydighet. Og hvem vet kanskje litt agility etterhvert. Vi er en aktiv familie som trives godt i fjellet med telt og soveposer og det er som regel her du treffer på meg; på trening, til skogs eller til fjells. Ellers er jeg å finne på Ålesund dyreklinikk , der jeg jobber som veterinærassistent.  Ikke vær redd for å ta kontakt om du lurer på noe om denne herlige rasen eller om du gjerne vil være med på ett treff, trening eller tur i skogen.


Sør-, Nord- Trøndelag og Nordland
sortrondelag@hvitgjeterhund.no

Nanna-Margrethe Halland

Jeg er da en jente oppvokst i Nordland, og bor rett uten for Mo I Rana. Her deler jeg hjemmet med 1 rottweiler-tispe på 3 år, og 2 hvite gjeterhunder. Fikk min første egne hund i 2002, og har opp igjennom årene hatt flere av forskjellige størrelser å varianter.Men da jeg mistet 4 hunder i brann for noen år siden, bestemte jeg meg  for at hund klarte jeg ikke å få meg igjen.Det varte helt til en HG krysset min vei i 2011, og interessen for rasen voknet.Det som startet som nyskjerrighet på hva en HG egentlig var, utviklet seg  til en hodestups forelskelse. Jeg hadde funnet rasen for meg =) Etter mange titalls timer med reaserch, falt valget på en oppdretter fra Spania som jeg importerte valp fra.

Hayley Of Trebons Berger Blanc kom til meg i august ’12, etter 7 mnd lang ventetid. Hun er en trygg og aktiv krabat som sørger for at det er liv i leiren. Chesto OTBB flyttet inn til meg aug’13, en godt voksen herremann med mange gode kvaliteter. Høyest av de står hans trygge og gode vesen, og hans varme hjerte. Hundene trener jeg hovedsaklig lydighet, rally, spor og felt med, men vi har også vært innom andre grener. Har ett håp at jeg i fremtiden kan få konkurranseklærne på, og få testet om  vi kan klare oss greit “i feltet” =)   Er ellers ute en del i skog og mark, og forsøker å gi hundene en variert og sunn trening. Er stort sett med på de kurs som holdes rundt her, da jeg synes det er morsomt å jobbe med hundene innen forskjellige felt, og synes det er veldig lærerikt å treffe på forskjellige utfordringer. Ellers sitter jeg som nestleder i brukshund-utvalget til “min” lokale hundeklubb, og er da naturligvis interessert i å se hunder i jobb =)  Synes også at utstilling er interessant. Hyggelig å treffe nye likesinnede, og å få se “live” litt av de hundene som fins “der ute”.  Det har allerde blitt en del mil på veien, og timer på fly for utstilling i løpet av det siste året, og jeg frykter nok det blir mange flere i fremtiden! =)

Jeg er forholdsvis ny innenfor vår rase, men håper og tror at det jeg mangler i erfaring, tar jeg igjen i ett brennende engasjement.  Jeg håper å kan bidra til en åpen og inkluderende klubb, hvor vi sammen jobber for fremtiden til Hvit Gjeterhund. Jeg ønsker en klubb som ser alle våre medlemmer, om man har hund for hobby & kos, utstilling, konkurranse eller for avl. Mener det er viktig at mangfoldet i klubben bevares, for sammen får vi mye erfaring, og kan jobbe med en felles fremtid for en sunn, frisk, trygg og god HG! =)


Vest-Agder
agder@hvitgjeterhund.no

Tone- Lise Djupesland


Aust-Agder
agder@hvitgjeterhund.no

Linda Supersaxo


Hordaland

hordaland@hvitgjeterhund.no